Egyszerű pácolt piros retek

  • 2018.09.12.
  • 3

Teljesen bele vagyok szerelmesedve a pácolt ételekbe. Egyszerű, gyors, és a hűtőben tárolható. Ha viszont pár hónapnál tovább akarom tárolni, mert esetleg sokkal több zöldséghez sikerül hozzájutni, mint az ilyen rövid idő alatt elfogyna, hát fogom, és sterilizálom. Az mindegy, hogy automatában, vagy éppen a mama befőzőfazékjában, a lényeg, hogy sokkal tovább rájárhat a család.Most csak próbaként készítettem egy kis pácolt retket, mert már régóta szemezgetek vele a főzős oldalakon.Egy ilyen receptet készítettem a saját szánk íze szerint a következő módon.1 nagy csomag retek, vagy két kisebb1 dl ecet2 dl víz10 dkg cukor1 teáskanál só (adalékmentes legyen)szemesborsmustármagbabérlevélA vizet az ecettel, és a többi hozzávalóval felforraljuk.A retket megmossuk, két végét levágjuk, és egy uborka gyalun felszeleteljük.Tisztára mosott üvegekbe rakjuk, és a fűszeres ecetes lét ráöntjük.Rátekerjük a tetőt, és hagyjuk kihűlni.A hűtőben 5-6 hónapig tárolható.