Egyszerű pácolt piros retek
- 2018.09.12.
- 3
Teljesen bele vagyok szerelmesedve a pácolt ételekbe. Egyszerű, gyors, és a hűtÅ‘ben tárolható. Ha viszont pár hónapnál tovább akarom tárolni, mert esetleg sokkal több zöldséghez sikerül hozzájutni, mint az ilyen rövid idÅ‘ alatt elfogyna, hát fogom, és sterilizálom. Az mindegy, hogy automatában, vagy éppen a mama befÅ‘zÅ‘fazékjában, a lényeg, hogy sokkal tovább rájárhat a család.Most csak próbaként készÃtettem egy kis pácolt retket, mert már régóta szemezgetek vele a fÅ‘zÅ‘s oldalakon.Egy ilyen receptet készÃtettem a saját szánk Ãze szerint a következÅ‘ módon.1 nagy csomag retek, vagy két kisebb1 dl ecet2 dl vÃz10 dkg cukor1 teáskanál só (adalékmentes legyen)szemesborsmustármagbabérlevélA vizet az ecettel, és a többi hozzávalóval felforraljuk.A retket megmossuk, két végét levágjuk, és egy uborka gyalun felszeleteljük.Tisztára mosott üvegekbe rakjuk, és a fűszeres ecetes lét ráöntjük.Rátekerjük a tetÅ‘t, és hagyjuk kihűlni.A hűtÅ‘ben 5-6 hónapig tárolható.