Cukkínis kenő

  • 2016.08.04.
  • 3

A recept
innen, nálam fél adagból készült, annyi módosítással, hogy a harissa helyett én piros curry pastát tettem (kb. 2 teáskanállal).Hozzávalók (ahogy nálam készült):80 dkg lereszelt cukkíni (nekem kicsik voltak - 3 db, nem is hámoztam meg)2 közepes hagyma - félbe, majd szeletekre vágva4 duci gerezd fokhagyma - apróra vagdalva62,5 ml olivaolaj1,5 teáskanál só1,5 evőkanál cukor (én barnacukrot tettem)1 evőkanál balzsamecet20 dkg paradicsomsűrítmény2,5 evőkanál Worcesterszósz1 evőkanál kapribogyó2 teáskanál piros currypaszta(megj.: az eredeti recept még írt csilipaprikát és harissát, nekem harissa nem volt, csilit pedig nem tettem, mert a currypaszta már eleve csípős)A megmosott cukkínit durvára lereszeltem.A hagymát félbe, majd szeletekre vágtam, a fokhagymát apróra vagdaltam.Az olajon kissé megpároltam a hagymát, hozzáadtam a fokhagymát, utána hozzáadtam a cukkínit is, és 3-4 percig ezt is pirítottam, majd hozzáadva a többi hozzávalót felforraltam, és onnantól kezdve főztem kisebb lángon (kb. 45-50 percig), közben néha meg kell keverni, nehogy leégjen, mert elég sűrű a massza. (Megj.: az eredeti receptben úgy írja, hogy mikor már mindent hozzáadtunk a masszához, 200 fokos sütőbe téve sütjük kb. 40 percet. Én nem akartam a sütőt bekapcsolni, ezért valasztottam más megoldást.)Forrón üvegekbe töltöttem, 10 percre fejreállítottam az üvegeket. (Ebből a mennyiségből nekem 5 db 116 ml-es, 1 db 145 ml-es kis üvegecske lett és még maradt kb 1,5-2 dl amit frissen megettünk.)

Címkék

Befőzés Cukkíni