Csirkecurry krumplival és zöldbabbal
- 2012.11.02.
- 3
Gyorsan és könnyen elkészÃthetÅ‘, finom, teljes értékű főétel, fogyasztható magában, vagy rizzsel, lepénykenyérrel tálalva. Ha köret nélkül akarjuk tálalni, 3 szem krumplival és 30-40 deka zöldbabbal számoljunk. Az ötlet a Good Food magazinból származik, de a fűszerezésen változtattam,Ãgy kicsit öszvér, de inkább indiai Ãzvilágot képviselÅ‘ étel született belÅ‘le.Recept50 deka csirkecombfiléegy fej hagymakét nagy darab krumplikét gerezd fokhagyma20 deka ceruzabab (fagyasztott is lehet)két evÅ‘kanál currypaszta (vörös, enyhén csÃpÅ‘s)egy 500 grammos passzÃrozott paradicsomhárom evÅ‘kanál zsÃrosabb (3-4%) joghurtrómai köményindiai fűszerkeverék (garam masala)egy evÅ‘kanál olajA hagymát felaprÃtom, a csirkehúst kockákra vágom. Az olajat mélyebb serpenyÅ‘ben felforrósÃtom, rádobom a hagymát, megszórom római köménnyel és pár percig pirÃtom. Hozzáadom a húst, ezzel még öt percig sütöm. Belekeverem a currypasztát, egy percig kevergetve sütöm. Beleteszem a nagyobb kockákra vágott krumplit, a paradicsomot, a reszelt fokhagymát, a fűszerkeveréket, egy deci vizet és fedÅ‘ alatt addig fÅ‘zöm, amÃg a hús és a krumpli majdnem teljesen puha lesz. Ekkor beleteszem a zöldbabot is, ha kell, öntök alá még vizet, és készre fÅ‘zöm az ételt. Ha minden megpuhult, a levébe keverem a joghurtot - ezzel már nem forralom -, és tálalom.Változat: elhagyjuk a currypasztát, római köményt, joghurtot, emeljük a fokhagyma mennyiségét (4-5 gerezd elég), és a végén, a zöldbabbal együtt friss zöldfűszereket (petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű) adunk hozzá. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk, és nem hÃvjuk currynek.A recept eredetileg a
Bezzeganyán
jelent meg.
A szerzőről
A Zsuzsi főz!