Citromos "Sajt" szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)
- 2022.03.07.
- 8
Hozzávalók:30 dkg Nutriversum Biscuit Mix keverék3 dkg édesítő (1:4)6 g sütőpor10 dkg margarinkb. 1,5 dl vízTöltelék:3 dl növényi tejszín12,5 dkg növényi mascarpone12,5 dkg Nutriversum Lemon cheescake syrup5 dkg tápióka keményítő2-3 ek citromléízlés szerint édesítő+ barna rizsliszt a nyújtáshoz+ porédesítő a szóráshozElkészítés:A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, belegyúrjuk a margarint, majd végül hozzáadjuk a vizet, és jól összedolgozzuk.3 részre osztjuk.Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk mindegyiket, és kinyújtjuk (18x18 as formába).Mindegyik lapot megsütjük külön 180 fokon kb. 10-12 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben.A krémhez a növényi tejszínt kemény habbá verjük, majd az összes többi alapanyagot beletesszük, és azokkal is kikeverjük.Ha megsültek, és kihűltek a lapok, akkor egy 18x18 -as formát kibélelünk fóliával.Majd letesszük az egyik lapot, majd a krém egyik felét, majd ismét egy lap, és a krém másik fele, végül az utolsó lappal fedjük.Hűtőbe tesszük kb. 6-7 órát (de lehet egy éjjelre is, hogy jól összeálljon), majd tálaláskor megszórjuk porédesítővel.