Caprese portobello

  • 2021.05.06.
  • 3

Folytatódjon a gombás receptek sora, ezúttal egy töltött verziót mutatok Nektek. Szerepelt már itt a blogon egy juhtúrós szalonnás verzió korábban, de most egy kicsit olaszosabb vizekre eveztem, mert a paradicsom és a mozzarella ugye sose rossz páros, hát még ha egy kis fűszeres juhtúró is kerül alá. Salátával egy könnyed ebéd vagy vacsora, ami pillanatok alatt elkészül, így egy fáradt nap után is remek választás lehet.
A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban, a gombákért pedig ezúton is köszönet a ChefGombának. Hozzávalók 4 személyre: 4 fej Chefgombaportobello gomba 12,5 dkg juhtúró 1 kis csokor snidling 8 szem koktélparadicsom 1 gömb mozzarella a tálaláshoz: madársaláta aprított snidlingElkészítési idő: 45 perc Sütési hőfok: 180°
A gomba fejeket megtisztítom, a tönkjüket kitöröm, majd enélkül egy hőálló tálba helyezem őket és előmelegített, 180°-os, légkeveréses sütőben 10 percig sütöm.
A gombák szárait felaprítom, hozzáadom a juhtúróhoz, beleaprítom a snidlinget és az időközben elősütött gombafejek közepébe kanalazom. A paradicsomokat apróra kockázom, elosztom a gombák tetején, rátépkedem a mozzarellát és további 20 percre visszatolom a sütőbe, majd madársalátával kínálom.