Bazsalikomos nyers paradicsom télire - lépésről-lépésre

  • 2019.08.25.
  • 9

Nyers paradicsom télireSokszor nem sikerül a paradicsom termesztése. Egyszer a szárazság miatt, máskor a vándorpoloskák tarolása miatt, megint máskor a paradicsomvész végez ezzel a kedvelt "gyümölccsel".Mi nagyon sokat fogyasztunk belőle, már már többet is mint kellene, de hát minden elkészítési módot imádok. Mindegy hogy nyersen, vagy főzve teszik a tányéromra, én megeszem.Most viszonylag jó termés van, legalább is eddig. Sőt néhány piacon nagyon kedvezményes áron hozzájuthatunk, tehát most kell gondolni a jövőre. De legalább egy pár ebéd, vagy vacsora elkészítéséhez szükséges mennyiségben.Mivel kicsi háztartást vezetek, nem is készítek kereskedelmi mennyiségű befőttet, zöldségfélét is csak keveset teszek el. Vagyis mindenből keveset, így is meg fog telni a kamraszekrényem. Mert itt ahol most lakunk (ideiglenesen) nincs kamra, de van pince. A pince viszont nehezen járható, így nem is szándékozom használni.De most lássuk mivel töltöttem a délelőttömet, vagyis a délelőttöm kis részét. Mert csoda gyorsan elkészül ez a finom paradicsom. Nem kell órákig főzni, nem kell passzírozni. Egyszerűen elkészíthető. Hozzávalók2,5 kg paradicsom1 nagy csokor friss bazsalikom2 teáskanál só2 teáskanál citromsavA paradicsomot meghámozzuk, kockára vágjuk, összekeverjük a sóval citromsavval. Apróra vágjuk a megmosott bazsalikomot azt is beletesszük összekeverjük. Tiszta üvegekbe rakjuk és lezárjuk. Automatában 90/30 normál vízben történő dunsztolással újraforrástól számítva 25-30 perc. Hagyjuk a vízben kihűlni, majd mehet a kamrába.Felhasználható tésztaszószhoz, leveshez.Keresztben bevágjuk a megmosott paradicsomokatForrásban lévő vízbe tesszük 1-2 percre Meghámozzuk a paradicsomot Kockára vágjuk, és apróra vágott bazsalikommal, két teáskanál sóval, valamint 2 teáskanál citromsavval összekavarjuk.

Címkék

Befőzés