Bazsalikomos nyers paradicsom télire - lépésről-lépésre
- 2019.08.25.
- 9
Nyers paradicsom télireSokszor nem sikerül a paradicsom termesztése. Egyszer a szárazság miatt, máskor a vándorpoloskák tarolása miatt, megint máskor a paradicsomvész végez ezzel a kedvelt "gyümölccsel".Mi nagyon sokat fogyasztunk belÅ‘le, már már többet is mint kellene, de hát minden elkészÃtési módot imádok. Mindegy hogy nyersen, vagy fÅ‘zve teszik a tányéromra, én megeszem.Most viszonylag jó termés van, legalább is eddig. SÅ‘t néhány piacon nagyon kedvezményes áron hozzájuthatunk, tehát most kell gondolni a jövÅ‘re. De legalább egy pár ebéd, vagy vacsora elkészÃtéséhez szükséges mennyiségben.Mivel kicsi háztartást vezetek, nem is készÃtek kereskedelmi mennyiségű befÅ‘ttet, zöldségfélét is csak keveset teszek el. Vagyis mindenbÅ‘l keveset, Ãgy is meg fog telni a kamraszekrényem. Mert itt ahol most lakunk (ideiglenesen) nincs kamra, de van pince. A pince viszont nehezen járható, Ãgy nem is szándékozom használni.De most lássuk mivel töltöttem a délelÅ‘ttömet, vagyis a délelÅ‘ttöm kis részét. Mert csoda gyorsan elkészül ez a finom paradicsom. Nem kell órákig fÅ‘zni, nem kell passzÃrozni. Egyszerűen elkészÃthetÅ‘. Hozzávalók2,5 kg paradicsom1 nagy csokor friss bazsalikom2 teáskanál só2 teáskanál citromsavA paradicsomot meghámozzuk, kockára vágjuk, összekeverjük a sóval citromsavval. Apróra vágjuk a megmosott bazsalikomot azt is beletesszük összekeverjük. Tiszta üvegekbe rakjuk és lezárjuk. Automatában 90/30 normál vÃzben történÅ‘ dunsztolással újraforrástól számÃtva 25-30 perc. Hagyjuk a vÃzben kihűlni, majd mehet a kamrába.Felhasználható tésztaszószhoz, leveshez.Keresztben bevágjuk a megmosott paradicsomokatForrásban lévÅ‘ vÃzbe tesszük 1-2 percre Meghámozzuk a paradicsomot Kockára vágjuk, és apróra vágott bazsalikommal, két teáskanál sóval, valamint 2 teáskanál citromsavval összekavarjuk.