Bakonyi sertésszelet - ahogy én készÃtem
- 2017.06.04.
- 1
Ãgy néz ki a kedvenc szaftos húsom :)
Bakonyi sertésszelet - ahogy én készÃtemHozzávalók:50 dkg sertéskaraj25 dkg csiperke gomba5 cikk fokhagyma1 db zöldpaprika2 fej vöröshagyma2 paradicsom5 dkg szalonna2 ek zsÃrsó, bors, paprika, petrezselyemzöldlisztalaplé vagy vÃz1,5 dl tejfölElkészÃtés:A gombákat megtisztÃtjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk, 4-6 darabra, Ãgy jobban érzÅ‘dik az ételben. A szalonnát felkockázzuk. A zöldségeket szintén apró kockákra vágjuk. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk mindkét oldalukat.Egy serpenyÅ‘ben megpirÃtjuk a szalonnákat, rádobjuk a gombákat. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot zsÃrral. Miután megpirult, kiszedjük egy tálba. A hússzeleteket A zsÃros serpenyÅ‘be elÅ‘sütjük hússzeleteket, ezeket is kiszedjük.
A forró zsÃros serpenyÅ‘be tesszük a hagymát, fokhagymát, megfonnyasztjuk, fűszerezzük pirospaprikával. Jöhet bele a zöldpaprika, paradicsom, ezekkel összeforgatjuk, majd beletesszük az elÅ‘sütött hússzeleteket. Kerül még bele petrezselyemzöld, majd felöntjük annyi alaplével, hogy majdnem ellepje. FedÅ‘ alatt fÅ‘zzük. Mikor már félig megfÅ‘tt a hús, beletesszük a szalonnás gombát is, kis lángon tovább pároljuk. Ha a hús puhulása elÅ‘tt elfÅ‘tt az alaplé, még pótoljuk, legyen jó szaftos. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzunk utána. Ha elkészült, a tejfölt összekeverjük 2 evÅ‘kanál liszttel, egy levesmerÅ‘nyi szafttal és a húsokra öntjük. Elkeverjük, 2-3 percet még fÅ‘zzük, majd készen is van. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemzölddel.Az az érzésem, hogy mostanában folyamatosan vagy Szabolcs, vagy a lakás életét mentem...JövÅ‘ hétvégén készülünk Marosvásárhelyre, öcsém egyetemi ballagására. Babástól. Kicsit izgulok, ez lesz az elsÅ‘ nem itthon alvás, apa-anya-baba egy ágyban alszanak majd, ez is új lesz. Ez lesz az elsÅ‘ hosszabb út... Nagyon korán, hajnali 5-kor indulunk... Várom is, aggódok is, de nem viszem túlzásba, remélem. Ilyen elegáns lesz:
A szerzőről
Kata a konyhában