Avokádós, joghurtos krumplifőzelék...

  • 2014.05.08.
  • 3

...Szatmári Feri oldaláról -(el)kérés nélkül is köszönet érte,nagyon-nagyon finom! :)))Hozzávalók (6-8 főre):-2 kg krumplihoz-kevés olívaolaj-5 dkg vaj (igazi :)-2 nagyobb fej vöröshagyma (kis kockára) -2 egész avokádó-fél citrom-, vagy lime leve-2 nagy csokor petrezselyem (apróra összevágni és egy kicsit
félretenni a végére; a szárát is bele szoktam vágni, apróra)
(Az eredeti recept is így írja, én meg anno,
még az angol Fenegyerektől "tanultam". :)-1 liter zöldség-alaplé-tengeri só -fehér bors-2 dl jó minőségű, sűrű joghurt-4-5 db babérlevél (méret függő)+amit tálaláshoz ajánl a Bloggertárs, nekem bekeverve
áll a konyhapulton-mármint a csilipelyhes olívaolaj(om) :)A krumplit kis kockára vágom;
az olívaolajon kiolvasztom a vajat(meg ne égjen),rádobom a hagymát, sózom éskis lángon puhára dinsztelem.Ehhez öntöm a krumplit, ráaz alaplevet, a fűszereket éspuhára főzöm.
Ha ezzel is megvagyok, kiszedek1-2 szedőkanálnyi mennyiséget (lével)(ki, mennyire szereti sűrűn) egy tálba, belevájom az avokádó húsát(amire előzőleg ráfacsartam a citrom levét) és a joghurtot, egyneművé turmixolom,majd a megfőtt krumplira öntöm.Egy percet főzök az egész levesen.(Semmilyen más sűrítő anyagot nem használtam;mire kihűlik, így is állni fog benne a fakanál. :)Miután a gázt elzártam, kerülbele a félretett petrezselyem,plusz egy kis csilipelyhes olívaolaj
és ráadásnak sült csirkehús a tetejére.Mennyei lett a végeredmény! :)))