Csokipuding a kamrából

  • 2013.02.22.
  • 4

Mondtam már talán, hogy nem vagyok egy nagy puding fogyasztó. Azt hiszem ez családi kultúra kérdése - van, ahol a puding része a mindennapoknak és van, ahol inkább sütnek. Nálunk ez utóbbi volt jellemző, így gyerekként se értettem, ha vendégségben pudingot kaptunk, hogy azért hogy lehet lelkesedni. És aztán készítettem pudingot néhány egyszerű hozzávaóból, ami minden háztartásban megtalálható. Semmi Aranka, más por és főképp nem poharas, hanem házi puding. És persze, hogy más.
Tejcsokoládé puding

Egyetlen feladat van ezzel a pudinggal kapcsolatban: vegyétek meg hozzá a legfinomabb tejcsokoládét, amit csak ismertek vagy megengedhettek magatoknak. Higgyétek el, megéri!
Recept (6 adaghoz)
2 ek nádcukor2 ek keményítő2 ek cukrozatlan kakaópor3,5 dl tej1,5 dl tejszín20 dkg tejcsokoládé1 csipet só1,5 dl habtejszín2 ek cukor1/2 vaníliarúd
A hozzávalókat a csoki kivételével egy közepes lábosban összekeverem és közepes lángon, sűrűn kevergetve felforralom. Forrás után 1 percig kevergetem, amikor puding sűrűségű (de nem remegős, kemény) lehúzom a gázról és hozzákeverem a kis darabokra tört csokoládét. Tálkákba öntöm, mindegyik tetejére fóliát teszek, hogy ne bőrösödjön - fontos, hogy a fólia, esetleg vajazott fólia vagy nedves sütőpapír, közvetlenül a pudingra kerüljön! Hűtőben 1-1 1/2 óra alatt fogyasztható hőmérsékletűre hűl.
A tetejére hideg habteszínt lágy habbá verek, hozzáadok 3 ek cukrot és 1/2 vaníliarúd kikapart magját. Kemény habbá verem és a kihűlt puding tetejére kanalazom.

Karamell puding recept itt.