Vörös bársony torta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2023.02.06.
  • 2

Hozzávalók:Piskóta:45 dkg Mester család süteményliszt10 g Mester család sütőpor5 dkg Mester család édesítő (1:4)10 g útifűmaghéj6 g Mester család holland kakaópor5-6 ek piros ételfesték4,5 dl növényi tejKrém:4 dl cukormentes felverhető növényi tejszín3 ek vanília aroma25 dkg növényi mascarponeízlés szerint édesítőElkészítés:A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan kikeverjük.Két egyenlő részre osztjuk.Majd mind a két részt egy vékonyan kiolajozott 18 cm-es tortaformában megsütjük 180 fokon kb. 30-40 perc alatt (ezt figyeljük, mert minden sütő más!).Majd hagyjuk kihűlni őket.A krém alapanyagait robotgéppel kikeverjük kemény habbá.Majd ha meghűltek a piskóták kettévágjuk mindegyiket.Majd rétegezzük a krémmel, a tetejére is kenünk.Majd hagyjuk egy éjjelt a hűtőben.