Kókuszos-barackos-"túrós" szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2023.01.09.
  • 0

Hozzávalók:25 dkg barna rizsliszt7,5 dkg köles liszt10 dkg tápióka keményítő3 dkg útifűmaghéj5 dkg édesítő (1:4)5 dkg kókuszreszelék1 cs sütőpor3 dl víz2 dl Bio kókusz habtejszín2 ek citromléKrém:3
dl Bió kókusz habtejszín3 dl Bió kókusz tejszínhab30 dkg köles túró ( 10 dkg köles alaposan átmosva, majd 4 dl növényi tejben megfőzzük, édesítjük, adunk hozzá 2 ek citromlevet. )15 dkg kökuszreszelék1 tábla Bio cukormentes fehércsokoládé - olvasztvaízlés szerint édesítő+ 30 dkg cukormentes baracklekvárElkészítés:A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe ( 18x18 ) tesszük, majd 180 fokon kb. 40-50 perc alatt légkeverésen megsütjük ( tűpróba ).A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan kikeverjük.Ha kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk.Megkenjük mind a két lap belső felét a lekvárral.Majd az alsó lapra tesszük a töltelék háromnegyed részét, majd rátesszük a tetejét és a maradék krémet a tetejére kenjük.Pát órát tegyük a hűtőbe, majd fogyasztható.