Sütőben sült gombás burgonya házi hummusszal (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2022.12.28.
  • 1

Hozzávalók:0,5 kg burgonya0,5 kg Chefgomba - csiperke25 dkg vegyes zöldségkeveréksógrill fűszerkeverékHummusz:1 db konzerv csicseriborsó2 ek pirított szezámmag - darálva1 kk mustár1 kk vegán majonézízlés szerint sóízlés szerint gluténmentes sörélesztőpehelyElkészítés:A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk , cikkekre vágjuk.A gombákat megpucoljuk, megmossuk.Majd egy sütőzacskóba tesszük a burgonyákat, gombákat és a vegyes zöldséget.Beleszórjuk a sót és fűszerkeveréket, lezárjuk és összerázzuk, majd tepsibe tesszük.180 fokos sütőben kb. 30-35 percet sütjük, majd kivágjuk a zacskó oldalát és kb 10 percet sütjük még így.A hummuszhoz az összes alapanyagot egy botmixerrel pépesítjük.Majd salátával tálaljuk.