Vegán Wellington (glutén,tej,tojás, cukor,szójamentes,vegán)

  • 2022.11.23.
  • 2

Hozzávalók:Tészta:12,5 dkg barna rizsliszt5 dkg köles liszt10 dkg tápióka keményítő3 dkg útifűmaghéj1-2 kk só1 cs sütőpor2 ek citromlé5,5 dkg margarin2,4 dl víz+ margarinTöltelék:1 db nagyonn tv paprika ( akihasználhat hagymát, akkor annak az)1 db cukkini1 közepes padlizsán4-5 ek olajízlés szerint pirospaprika, bors, só, zöldfűszerek1 cs borsófehérje protein + 1 dl meleg víz+ olaj a kenéshezElkészítés:A cukkinit és a padlizsánt, illetve a paprikát jól megmossuk, majd apróra daraboljuk.Kis olajon átforgatjuk őket, pirítjuk.A borsófehérje proteint meleg vízben beáztatjuk.Majd ha megpirultak a zöldségek, akkor hozzáadjuk, ízlés szerint a fentiekkel fűszerezzük, megfőzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és eldolgozzuk benne, végül a nedves alapanyagokat, és jól összedolgozzuk.Szilikon lapon vékonyra nyújtsuk ki a tésztát,majd az egyik oldalát vékonyan margarinnal kenjük le, hajtsuk össze, majd nyújtsuk ki ismét,majd megint az egyik oldalát margarinnal kenjük le, hajtsuk összeismét,végül nyújtsuk ki ismét.A tölteléket kenjük rá egyenletesen.Két oldalát hajtsuk be, majd tekerjük fel.Egy nagyobb kenyérformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a tekercset.Olajal vékonyan kenjük le, majd 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt süssük meg.