TOFFIFEE - EGY KIS CSAVARRAL (GLUTÉN,TEJ,TOJÁS,CUKOR,SZÓJAMENTES)

  • 2015.10.23.
  • 0

Hu.. hogy is kezdjem.. szóval nagy csokigyártó vagyok.. Snickers, Bounty, ...és még sorolhatnám.. Az egyik nagy kedvencem a Toffifee, de hogy én is meg tudjam enni..ezért elkészítettem :D (persze csak óvatosan, még a törökmogyoróval is - nekem ;) )Hozzávalók:1. "karamell réteg":15 dkg méz12 dkg kókuszzsír5 dkg növényi margarinvanília aromakaramell puding vagy keményítő( Hogy miért is a karamell puding?? A Toffiffe alsó rétege karamellás , mivel ebben a receptben nincs cukor, amit lehetett volna karamellizálni, ezért hogy mégis csak legyen olyan íze, hát ezért ;) )2. nugát rétegMegmondom őszintén én ide jófajta török mogyoró krémet használtam, amit külföldről kaptam.De megmutatom milyen egyszerűen el lehet készíteni ( a videón rendes mogyorót használtam, de török mogyoróval is el lehet készíteni.. érdemes azért egy pár órára talán beáztatni )VIDEÓ ITT !!3.csoki rétegHázi csoki - amit már sokszor olvashattatok tőlemElkészítés:A "karamell réteg" összetevőit a keményítőn / pudingon kívül egy tálba tesszük, majd szép lassan összeforraljuk, legvégül egy pár kanálnyit kiszedünk, kikeverjük a keményítővel /pudinggal, majd vissza öntjük, sűrűre főzzük.Szilikon formát előveszünk, először házi csokit teszünk alulra, majd a karamellréteget, majd jön belőe a mogyorónugátból.Majd ilyenkor jöhet a török mogyoró (ami nálam most kimaradt), majd végül ismét házi csoki..És irány a hűtő egy éjjelre (vagy fagyasztó).HÁZI MOGYORÓKRÉM KÉSZÍTÉSE: