Caldo verde-Kellevél leves krumplival, kolbásszal

  • 2023.01.25.
  • 7






Van abban valami megnyugtató, hogy itt ülök a Catania-i reptéren és várakozás közben blogbejegyzést írok. Hogy mi ebben a megnyugtató? Számomra az, hogy bármekkora felfordulás is volt/van a világban, azért megy az élet tovább, élünk, utazunk, találkozunk.



Ez a Caldo verde még a nyári, portugál utunkra emlékeztet, annyi inspiráció ér minden utazás alatt, hogy sosem érek a végére a főzésnek és a receptek közlésének. Szerencsére.



Ez a leves nem is különbözik nagyon a mi ízvilágunktól. Bár a kellevél még viszonylag ismeretlen felénk, elképesztően egészséges, ezért érdemes megismerni,megszokni.



Most már az udvarhelyi piacon is megtalálható, és a homoródremetei pedig különösen gazdag és változatos.







Hozzávalók: olívaolaj



1 hagyma



3 krumpli



só, bors



1 kötés fodros kel/leveles kel



20 dkg kolbász



1 evőkanál almaecet







Forró levest ennél?




Füstölt pisztráng krémleves sült kelbimbóval



Kacsa rámen-gazdag, melengető leves Japánból



Zöldséges krumpligombóc leves








Elkészítése




A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apró, a krumplit nagyobb kockákra vágjuk.



Az olívaolajon a hagymát megdinszteljük, Hozzáadjuk a krumplit, felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.



Ha elkészült, félig-meddig turmixoljuk (jó, ha maradnak nagyobb krumplidarabok, de azért krémes legyen).



Beletépkedjük a leveles kelt és pár percig főzzük. Almaecettel ízesítjük.



A kolbászt felkarikázzuk, megsütjük.



A levest a kolbászkarikákkal tálaljuk.





A Caldo verde-Kellevél leves krumplival, kolbásszal bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.