Laktózmentes teasütemény

  • 2022.04.29.
  • 6

Hozzávalók:125 ml laktózmentes kefír1 tojás sárgája1 evőkanál barna nádcukor60 ml étolaj (napraforgó)250 gr durumliszt1 teáskanál sütőporTetejére:1 kanál barna nádcukorElkészítés:Egy keverőtálban a tojást és a cukrot habverővel felvertem, hozzáadtam a kefírt és jól összekevertem, majd ment bele az étolaj is. Ebbe az elegybe kevertem bele a sütőporral összevegyített lisztet - apránként, először fakanállal, majd kézzel meggyúrtam a tésztát.Nem pihentettem, hanem máris kinyújtottam lisztezett deszkán kb. 1 cm vastag téglalappá.egy ecsettel enyhén bevizeztem a tészta tetejét, majd egyenletesen rászórtam a kanál cukrot.Nyújtófával enyhén bele is nyomtam, ezután kis négyzetekre (kb. 1,5x1,5 centi) elmetéltem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 2-3 mm távolságra helyeztem a tésztanégyzeteket.Előmelegítettem a sütőt 180 fokra, és kb. 20 perc alatt megsütöttem.A receptet egy barátnőmtől kaptam, amit laktóz és tojásfehérje mentessé alakítottam, hogy ételallergiás unokáim is fogyaszthassák.