Csíkos ricottaszelet málnadzsemmel

  • 2023.09.16.
  • 8


Napraforgó aratásra készült ez a mutatós és finom kocka, amit muszáj lesz megismételni! A málnadzsem a tetején anyukám érdeme, amit itt is köszönök neki.
A receptet itt találtam, csak egy kicsit változtattam rajta, a ricotta-mascarpone arányon a krémben.Tészta:30 dkg
finomliszt8 dkg
porcukor20 dkg
vaj12,5 dkg
mascarpone1 csipet
sóTöltelék:25 dkg
ricotta15 dkg
cukor1 csomag
vaníliás cukor1 citromból nyert
citromhéj25 dkg
mascarpone3 db
tojás25 dkg
málnadzsem
(kb)A tésztához összevegyítjük a lisztet a cukorral és a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, majd a krémsajtot hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát 2/3-ad-1/3-ad részre osztjuk.A nagyobbik tésztarészt lisztes felületen kinyújtjuk, és egy 20x30-as, sütőpapírral borított tepsibe terítjük, majd villával megszurkáljuk.A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy csipet sóval habot verünk, a ricottát pedig kikeverjük a többi hozzávalóval, majd óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.A ricottás masszát egyenletesen rásimítjuk a tésztára.A megmaradt tésztából hurkákat sodrunk, és ferdén ráhelyezzük a krémes massza tetejére. Előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 40-45 percig sütjük.