Dödölle paradicsommártással "Ízőrzők" Úrkút

  • 2024.01.30.
  • 6

Hús mentes ételre vágytam ennél jobbat nem is választhattam volnaHozzávalók: / most is mint általában ez egy kis adag/
kb. 30 dkg krumpli, 1,5 ek. liszt, só, zsír, mártáshoz: zsír, liszt, paradicsompüré vagy paradicsomlé, só, cukorElkészítése: Először a mártást készítettem el.
Fakanálnyi zsírt forrósítottam majd beletettem 2 evőkanál lisztet
megpirítottam ezután felöntöttem kevés vízzel ebbe tettem a paradicsompürét
sót és
még öntöttem hozzá vizet.
Kicsit főztem
ezután tettem
bele
kevés cukrot és készre főztem. A folyadék mennyisége kb. 1,5 dl volt. A krumplit megpucoltam feldaraboltam és sós vízben puhára főztem.
A krumpliról leöntöttem a vizet
összetörtem ezután tettem hozzá a lisztet amivel jól kikevertem. Kisebb tepsit vastagon kikentem zsírral
és egy kis edénybe megolvasztottam 2 evőkanál zsírt is.
Egy evőkanalat olvasztott zsírba mártottam és ezzel
vettem
a krumplis
masszából majd a zsíros tepsibe raktam

a végén
az olvasztott zsírt ami megmaradt
a
krumplis massza tetejére
kanalaztam. Előmelegített sütőben
200 C fokon 30' sütöttem. Tányéromba rakva
a dödöllék / meg
én is / finom mártást kaptunk Jó étvágyat kívánok !

A szerzőről