Mexikói csirkemell ragu krumplipürével

  • 2021.05.29.
  • 2


A mindennapi kérdés "mi legyen ma ebédre" tegnap is felütötte a fejét. Végül ezt találtam ki az itthon lévő alapanyagokból, és nem kellett csalódnunk, mert nagyon finom volt, utolsó falatig elfogyott. Még Mancikánk (Bogika) is megette, igaz csak a krumplipürét-szaftot-husit, a zöldségekből nem kért. De amit megevett, az Neki is nagyon ízlett.Hozzávalók:1 fej hagyma (10 dkg), kevés olaj, 1 nagyobb egész bőr nélküli csirkemell filé (55 dkg), 40 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, zöldbab, piros paprika kocka van benne), 1,5 fehér műanyag kanál ételízesítő (2,1 dkg), fokhagyma granulátum és szárított oregánó ízlés szerint (én mindkettőből 1-1 nagy csipetet használtam),
2 dkg rétes liszt,
1 fehér műanyag kanál fűszerpaprika (7 gr),
5 dl meleg vízA tisztított, apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteltem, ráraktam a feldarabolt csirkemell filét, fehéredésig sütöttem. Akkor hozzáöntöttem a mirelit zöldséget, ételízesítőt, fokhagyma granulátumot és oregánót. Amikor a zöldség is átforrósodott leszórtam egy evőkanál liszttel, jól átkevertem, megszórtam a fűszerpaprikával is és forró vízzel azonnal felöntöttem, nehogy a paprika megégjen. Addig főztem, míg a zöldbab is teljesen megfőtt, addigra minden megpuhult a raguban és a szaftja is szépen besűrűsödött.
Saját főzőlevével és margarinnal habosra kevert krumplipürével tálaltam. A krumplipürét kicsit jobban szét kellett volna teríteni a tányéromon, mert így elveszett a ragu alatt az a kevés, ami az ebéd szénhidrát tartalmába belefért a tojásos leves mellett :).