Téli zöldséges egytálétel bátor nyúltól.

  • 2022.12.06.
  • 4

Zöldséges egytálétel bátor nyúl konyhájából.
Vitaminokban gazdag, sok zöldséges, könnyű ebéd, saját recept.
Tartalmas, a hozzávalókat ízlés szerint variálható étel.

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg sertéscomb apróra kockázva,
1 közepes fej hagyma,
2 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
15 dkg fehér káposzta kockázva,
2 közepes cékla,
2 burgonya (20 dkg) kockázva,
1 kis doboz paradicsompüré,
fél csokor petrezselyem,
só, bors,
2 evőkanál olaj vagy zsír,
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál cukor,
1 evőkanál citromlé.
A hagymát tisztítás után félbevágom, karikázom és a felforrósított zsiradékon megdinsztelem.
Az apróra vágott húst a hagymához adom, kifehérítem, 10 percig együtt párolom.
A sárgarépát, fehérrépát karikára vágom, a húsra rakom, sózom, borsozom,
A paradicsompürét hozzáöntöm, még 1 dl vízzel hígítva.
Majd a céklát kockázom (javaslom egy zacskóval a kezünkön tisztítani és darabolni), mert ennek több idő kell a puhuláshoz, mint a káposztának és a burgonyának.
A cukor és a citromlé nagyon kellemes ízt ad az ételnek. A citrom belseje tökéletesen ledörzsöli kezünkről a cékla pirosságát.
Tálaláskor teszem rá a tejfölt és rászórom a petrezselyemzöldet.
Hús nélkül, vagy köretként is ajánlom fogyasztani.
Az étel színe miatt férjem Mikulás ebédnek nevezte.