Marhapörkölt...

  • 2013.09.30.
  • 6

a tegnapi köretek főétele1 kg marhalábszár kockákra vágva4 db vöröshagyma nagyobb kockákra aprítva3-4 gerezd fokhagyma apróra1 db hegyes erős paprika karikázva2 db tv paprika kockákra2 db paradicsom kockákrasó, bors, pirospaprika,2 ek. zsír1 ek. saját eltevésű paprikakrémEzt az ételt mindig zsírral készítem, mint ahogy a töltöttkáposztát is. Egyszerűen az megy hozzá.Tehát zsíron megdinszteltem a hagymákat, paprikákat, majd meghintettem pirospaprikával, hozzáadtam a húskockákat, jól átpirítottam, ezután ment bele a paradicsom és felöntöttem annyi vízzel, hogy épp ellepje.Fűszereztem, majd félig lefedve kis lángon vajpuhára főztem, közben ha kellett, kis vizet mindig adtam hozzá, a lényeg, hogy a végére bőséges és sűrű szaftja legyen.Tulajdonképpen szinte mindegy, hogy a főzését kevés vízzel kezdjük, majd közben még adagolunk hozzá, vagy rögtön az elején több vízzel kezdjük és amikor már puha a hús akkor elfőzzük róla a felesleges vizet, már mindkettő variációt kipróbáltam, mindkettőnél ugyanolyan jó a végeredmény.Imádom a marhalábszárt, a legfinomabb pörkölt van belőle.De mivel egy hete teljesen húsmentes diétán vagyok, most csak megfőztem a családnak ezt az isteni ebédet, ők jól is laktak belőle, és én mit ettem ? A saláták után mutatom, hogy mivel ettem ezeket a fincsi köreteket.Tálaláskor mindenkinek a kívánt körettel tálaltam, jó sok kovászos uborkával illetve fokhagymás jégsalátás uborkával ami a megszokott ecetes-cukros salátalével lett készítve.Sajtos tejfeles nokedli és sós túrógombóc vega módraNa szóval, sok reszelt sajttal és tejfölösen a nokedli is majd a kapros túrógombóc is, ez volt az én ebédem, no meg a saláta.Finom volt így is.Muszáj most egy kicsit így étkeznem, egészségügyi szempontból, aztán ha vége lesz a diétámnak, módjával ugyan, de újra eszem húst is, mert azért szeretem.