Reform császármorzsa

  • 2015.07.09.
  • 7

SmarniNem szeretem a porból készíthető kajákat, mert túl van cukrozva és tele van adalékanyagokkal. A melegben jobban szeretek könnyű ételeket készíteni, ami nem terheli meg a gyomrot. A választás a császármorzsára esett, ami desszertnek vagy egy gazdag leves után második fogásnak is kitűnő.Hozzávalók:200 g tönköly búzadara50 g zabliszt2 db tojás4 dl zabtej4 ek kókuszolaj1-2 csipet reszelt citromhéj2 csipet vanília por2 csipet sóElkészítés:A tönkölydarát a zablisztet, vaníliát, citromhéjat a zabtejjel csomómentesre keverem. Miután csomómentesre kikevertem 1-1,5 órát állni hagyom a hűtőben.Az idő letelte után kiveszem a hűtőbőlSzétválasztom a tojás fehérjét és sárgáját. A tojássárgáját csipet sóval kihabosítom és hozzákeverem a masszához. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan hozzákeverem a tésztához.Egy serpenyőben kókuszolajat melegítek, nem kell, hogy túl forró legyen, ezután beleöntöm a masszát és készre sütöm, közben fakanállal folyamatosan darabolom és átforgatom, hogy ne égjen meg.Lekvárral, porított eritrittel megszórva tálalom.