Húsleves

  • 2013.01.16.
  • 2

Húslevest főzni nem nagy ördöngösség. Persze a nagyi levesét soha senki nem múlhatja felül, de az ő receptjének is csak az a titka, hogy ő főzi, és nem más. Benne van a szíve-lelke, ahogy az kell.
Nekem könnyű dolgom van, a világ legcukibb nagymamáját birtoklom, ergo ő főzi a világ legjobb levesét is. Sőt, az én nagyikám még a kamera előtt sincs zavarban, így most egy videóval illusztrált recept következik, sparhelttel, pulival, tanyasi hangulattal, ahogy kell. Fordítsd fel a levesfőző fazekat, támaszkodj rá, és figyelj, ráhangolódás következik. Recept pedig szigorúan csak utána.Hozzávalók:
1 db tyúk, kopasztva, felbontva, darabokra vágva, belsőségekkel együtt.1 csomag leveszöldség, plusz két szép szál sárgarépasó, borsElkészítés:
A tyúkot hideg sós vízben feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, belerakjuk a belsőséget a máj kivételével, és a meghámozott, darabokra vágott zöldséget. Menet közben látszik ahogy a tyúk zsiradéka, és a zöldségek megadják a leves színét. Közben kóstolgatjuk, sót, borsot adunk hozzá ízlés szerint, és ha hab képződik rajta, akkor azt lapos kanállal lefölözzük róla. Amikor puha a zöldség, és omlós a hús, kész a levesünk.