Krumplis pogácsa helyett kockák......

  • 2013.05.22.
  • 2

Márpedig, ha az ember lányának cukorháztartása úgy dönt, hogy azonnal enni kell, vagy legalábbis 1 órán belül, akkor nagyon határozottnak kell lenni és tűzön-vízen keresztül kell vinni azt az akaratot, hogy márpedig most sütni kell ! Jó pár napja már nem bírok (magammal) a helyzettel és ilyenkor még csak lelkiismeret furdalásom sincs, mert ha az a szervezet megkívánja, ami kell neki, akkor azt meg is kell adni. Így hozta létre
a helyzet és a körülmény ezt a nagyon finom krumplis pogácsának nevezett - általam csak kockában gondolkodó - alkotást. Már jó ideje nem pogácsákat szaggatok, mert a sallangokkal nem lehet mit kezdeni, főleg, ha hajtogatott a tészta, így aztán eldöntötem, hogy tök mindegy hogyan hívjuk, pogácsának, vagy kockának, a lényeg, hogy nagyon ehető, és nagon finom legyen. Márpedig ez az!, s köszönhetem ezt Évának
a Takarékos Konyha Blogírójának, mert a receptet nála találtam.

Az eredeti receptet és az elkészítést valójában Évánál lehet megtalálni. Én sem változtattam semmit az összetevőkön, csak nálunk van egy új "családtag", a Bözsi!!!! és amit lehet a "kezébe" adok és süssön-főzzön, ha már befurakodott a konyhába, éppen ezért az én elkészítési technikám egészen más, mint ahogyan az,
Éva receptje
szerint olvasható. Ha valaki szeretné megsütni, s miért is ne ???!!! - mert nagyon finom, akkor ajánlom, hogy Éva blogját nézze meg, s ott megtalálható a recept.
Bár ami azt illeti, bemásolhatom én is, mert a két krumplis alapanyag között semmi más eltérés nincs, csak annyi, hogy nálam más technikával készült. De ahogy a két készterméket megnéztem, szerintem még látszatra sincs különbség közöttük csak annyi, hogy Évánál kerek pogácsák, míg nálam kockák láthatók.
Tehát akkor lássuk Éva receptje szerint:
Hozzávalók:
30 dkg. krumpli, 50 dkg. finomliszt, 2 evőkanál zsír, 2 dkg. élesztő, 1 dl tej, 1 kávéskanál só, + a tészta kenéséhez 1 db tojás.
Elkészítése:
A krumplit megpucolom, felkockázom és sós
vízben felteszem főni.Közben az élesztőt megfuttatom. A megfőtt krumplit leszűröm és krumplinyomóval összetöröm. A liszthez teszem a krumplit és a többi hozzávalókat és a főtt krumpli levével jól bedagasztom. Hagyom duplájára
megkelni, majd kiborítom lisztezett deszkára átgyúrom és kinyújtom . Késsel megbarázdázom
és
1 db felvert tojással megkenem. Előmelegített sütőbe teszem 200 fokon 25' alatt megsül.
Nálam 15 perc alatt sültek ki a krumplis kockák (villanysütőben 180 fokon) !!


Nagyon-nagyon szeretjük a pogácsát, s egyáltalán a sósabb süteményeket, talán azt is lehet mondani, hogy nálam jobban bejönnek, mint az édesek, de ilyen isteni krumplis süteményt rég ettem. A belső része is nagyon finom ritka, lukacsos, de mégis laktató. Kipróbálása kötelező !! Köszönhetően Évának, nálunk is hamarosan újra beindúl az újrasütés.
Amikor kisült, kivittük a kertbe, s egy jó nagy pohár teával, cólával (ki mivel) jól be is vacsoráztunk belőle, úgy délután 4 órakor. Azért írtam, hogy vacsora, mert ezután már csak ma reggel étkeztünk :)

Sok sikert az elkészítéshez és jó étvágyat a fogyasztásához. Garantálom, hogy mindenkinél ismétlésért kiáltozik ez a receopt.

Címkék

Pogácsa Krumpli