Marharagu gazdagon

  • 2015.10.13.
  • 4

Nagyon ízletes marhahúsos étel, sok-sok finom zöldséggel. Egyetlen hátránya, hogy a marhahús hosszú idő után puhul, ezért időt kell szánni a főzésére.Hozzávalók:60 dkg sovány marhahús1 nagy fej vöröshagyma3 gerezd fokhagymasó, borspirospaprikasteak vagy grill fűszer3 ek. csicseriborsó (konzerv)3ek. zöldbab (ceruzabab)3 ek. zöldborsó2 ek. kukoricakonzerv3 db sárgarépa1 kis fej zeller3 szál friss zellerzöldolaj1 dl vörösborolajElkészítés:3 ek. olajat hevíts fel egy nagyobb teflonserpenyőben, majd tedd rá a felkockázott vöröshagymát. Pirítsd üvegesre, majd dobd rá a feldarabolt marhahúst. Sózd és borsozd meg, tedd rá a fűszert és a pirospaprikát, majd önts hozzá kevés bort. Fedő alatt lassan párold puhára, időnként adj hozzá egy kevés bort, esetleg vizet. Ha már majdnem puhának találod, add hozzá először a felkockázott zellert, a sárgarépát, a zöldbabot, valamint a felaprított zeller zöldet.
Ha már megpuhultak, mehet bele a zöldborsó, a kukorica, majd legvégül a csicseriborsó.Köretként egyszerű rizs vagy különféle tésztaköret illik hozzá. Kevés petrezselyemmel lehet tálalni.