Morzsás almás pite-muffin tojás nélkül

  • 2013.12.12.
  • 2

A friss gyümölcsöket valahogy mindig sajnálom megsütni, ezért házi, édesítő és tartósító mentes fahéjjas-szegfűszeges almalekvárt használtam, amit ősszel hullott, hibás almából készítettem (persze nagy nehezen megpucolva). Nagyon jó sült alma illata van, passzol a karácsonyi hangulathoz.Hozzávalók:-45 g vaj-42 g frissen őrölt zab-25 g kókuszreszelék-30 g mandulaliszt-1 kk. fahéj-15 g xilit-2 ek. zabtej (lehet bámilyen más tej is) -almalekvár (vagy friss alma) a tölteléknekA tésztát összegyúrtam és 1/4-3/4 arányban szétválasztottam. Ebből lesz a tésztaalap illetve a morzsa. Négy szilikonos muffinformát kibéleltem a tésztával és teljese megtöltöttem a lekvárral. A maradék tésztát rámorzsoltam és 200 fokon 20 perc alatt megsütöttem. Persze lehetett volna még díszítgetni vagy a morzsa helyett a tésztából csillagokat tenni a tetjére, de ebédre kellett és gyorsan. :)