Ãfonyás máktekercs (paleo)
- 2018.03.27.
- 5
A hétvégére készült ez a tekercs. Ãfonya lekvár helyett használhatunk hozzá szilva vagy sárgabarack lekvárt is.Hozzávalók:a piskótához:5 tojás5 dkg darált mák5 dkg eritrit (xilit vagy nyÃrfacukor)1 vanÃliarúd kikapart magjaicsipet sóa krémhez:20 dkg Totu
1/2 kezeletlen citrom héja és leve1 vanÃliarúd kikapart magjai3-5 dkg eritritol
fél dkg zselatintovábbá:cukormentes áfonyalekvárA tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesÃtÅ‘ anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált mákot. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáforgatjuk a mákos tojássárgájához, majd a maradék habot is. Ãœgyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszából sütÅ‘papÃros tepsire 30 x 35 centis téglalapot kenünk végül 180 fokra elÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben 15 perc alatt megsütjük. A sütÅ‘bÅ‘l kivéve 8-10 percet szikkasztjuk mielÅ‘tt lehúzzuk róla a papÃrt. A lehúzott sütÅ‘papÃr segÃtségével rolád szerűen feltekerjük a még langyos tésztát, Ãgy hűtjük ki teljesen. Amikor kihűlt kitekerjük, vékonyan megkenjük a lekvárral. RásimÃtjuk a krémes részt, amihez a zselatint a vÃzben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe vagy késes aprÃtóba téve krémesÃtjük. Megszórjuk a málnával. Újra feltekerjük. Végül 3-4 órára, még jobb, ha egész éjszakára hűtÅ‘szekrénybe tesszük dermedni mielÅ‘tt szeletelnénk.Többen kérdeztétek a
ToTut
és a tojásrudat hol lehet beszerezni.
Itt
tudtok érdeklődni.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!
A szerzőről
Tücsökbogár konyhája