Citromos-tonhalas rizssaláta

  • 2024.03.11.
  • 8






Néha, csak valami egyszerűre vágyunk. Amihez még vásárolni se kell.



Esetleg elhasználhatjuk hozzá a hétvégéről megmaradt rizst. Úgy aztán tényleg hamar elkészül az ételünk.



Gyors ebéd, vagy vacsora, de másnap munkába is vihetjük a maradékot.







Hozzávalók: 20 dkg rizs



1 olajos tonhalkonzerv



1 kápia paprika



1 kis fej lilahagyma



½ citromleve



bors



1/2 sós citromhéja



petrezselyemzöld







Ha rizst ennél:




https://tetovainyenc.ro/2023/02/26/vorosrizs-salata-lazaccal-granatalmaval/



https://tetovainyenc.ro/2024/02/11/fuszeres-perzsa-baranyragu-aranyrizzsel/



https://tetovainyenc.ro/2022/10/02/varganyas-rizotto-ristonchi-modra/








Elkészítése




A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben al dentére főzzük.



Elvegyítjük a tonhalkonzerv olajával, hagyjuk kihűlni.



Hozzáadjuk a tonhal darabokat, és a citromlével elkavarjuk. Sózzuk, borsozzuk.



Apróra vágjuk a hagymát, a paprikát és a petrezselyemzöldet. Elvegyítjük a tonhalas rizzsel.



A sós citromhéjat csíkokra vágjuk, a salátához adjuk.



Üde, könnyű előétel vagy vacsora.





A Citromos-tonhalas rizssaláta bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.