Sertésszűz szilvaszósszal, kürtőskaláccsal

  • 2022.11.26.
  • 0






Hú, ezt a receptet a tavalyi szezonban is elfelejtettem megosztani, s most is majdnem elkéstem.



Pedig elegáns, nem is nehéz, kicsit talán meghökkentő.



A szovátai Kicsi gombában ettem először kürtőskalács-hús párosítást. Elsőre meghökkentő volt, de tetszett.



Én is megalkottam a saját változatomat. Ha már le is késtük a szilvaszezont, szilvalekvárral is kitűnő lesz. Vizet és fűszereket adjunk hozzá és forralljuk be. De más gyümölcsszósszal, vagy fagyasztott szilvával is jó.







Hozzávalók: 60 dkg sertésszűz



só, bors



3 evőkanál disznózsír



1 hagyma



3 cikk fokhagyma



A fűszeres szilvaszószhoz: 60 dkg szilva



1 ág rozmaring



3 evőkanál nádcukor



1 fahéjrúd



4 szegfűszeg



10 szem rózsabors



A tálaláshoz: ½ kürtőskalács







Ha a sertlsszűz a kedvenced:



Szűzérmék őszi zöldségekkel, hurutos tejföllelVietnámi saláta sertésszűzzel, pomelo-valSertésszűz bacon-ben, szilvachutney-val







Elkészítése



A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk. Forró zsiradékon minden oldalát körbepirítjuk. Áttesszük egy sütőedénybe a zsiradékkal együtt. Hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát és a fokhagymát.Kb. 20 perc alatt készre sütjük. kb. 10 percig pihentetjük. Közeben a szilvát kimagozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a nádcukrot. Lassú tűzön addig pároljuk, amíg a levét elfövi. A sertésszüzet felszeleteljük, a szilvaszósszal és a kürtőskaláccsal tálaljuk.




A Sertésszűz szilvaszósszal, kürtőskaláccsal bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.