Lazacos szendvics savanyú uborkával

  • 2022.11.23.
  • 7






Ez a szendvics felér egy ebéddel. Bár, inkább korábban fogyasszuk el, hogy ne ázzon el teljesen.



Nekem szívfájdalmam, hogy a legtöbb iskolában nincs ebédszünet, a gyermekek szünetre menve, útközben fogyasztják el a tízórait. A táplálkozási kultúránk a béka popsija alatt.



Annál jobban értékelem azokat a munkahelyeket, amelyek időt/energiát fordítanak a táplálkozásra. Ahol van konyha, asztalhoz lehet ülni, ételt lehet melegíteni, horribile dictu, valami egyszerűt összedobni. A munkahelyi morálnak is jót tenne!



Nekem ez az egyik kedvenc szendvicsem: a lazac, a savanyú uboka és a kapor számomra verhetetlen triász.







Hozzávalók: 4 magos zsömle



2 szelet lazac







rózsabors



olaj



2 evőkanál majonéz



2 evőkanál krémsajt



2 ág kapor



¼ citrom leve



2 evőkanál magos mustár



¼ jégsaláta



4 savanyú uborka







Tartalmas tízóraikat keresel?



Kacsamelles croissant szendvicsAvokádós croissant szendvics„Tépett” csirkés szendvics







Elkészítése



A lazac szeleteket sózzuk, megszórjuk rózsaborssal. Forró olajban mindkét oldalukat megsütjük. Ha kihűlt, villával összetörjük. Elvegyítjük a majonézzel, a krémsajttal, a mustárral. Apróra vágott kaporral és citromlével ízesítjük. A zsömléket kettávágjuk, lazacos krémet kenünk az alsó felükre. Jégsaláta, majd újabb lazackrémes réteg következik. Erre jön a savanyú uborka és a zsömle felső része.




A Lazacos szendvics savanyú uborkával bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.