Almás rétes karamellszósszal

  • 2022.09.11.
  • 0






Rengeteg hullásalmát kaptunk innen-onnan az elmúlt héten, valamit kezdenem kellett a felgyülemlett mennyiséggel. Ezek az almák rendkívül finomak, ám rendkívül romlékonyak is.



Nem akartam semmi bonyolultat, gondoltam kész réteslapból hamar megúszom. De aztán kitaláltam, hogy karamellszószt is készítek hozzá. A lányom meg is kérdezte:



-Ez neked a könnyű desszert?



Minden relatív. Az alma és a karamell együtt nagyon jó párosítás. Az alma teljesen cukormentesen került a rétesbe. A karamellkrémben elég cukor van!







Hozzávalók: 12 drb. réteslap



1,5 kg alma



2 ek étkezési keményítő



2 tk fahéj



10 dkg vaj



1 tojás



2 ek tej



1 doboz sűrített tej







Ha nálad is sok az alma:



Almás millefeuille vaníliaszósszalPohárkrém almával, vaníliakrémmelAlmás-karamelles sajttorta







Elkészítése



Az almát meghámozom, apró kockára vágom.Elvegyítem a fahéjjal és a keményítővel.A vajat megolvasztom, a réteslapokat egyenként megkenem vajjal.Négy vajas téteslapot egymásra helyezek.Az egyik oldalára halmozom az alma 1/3-át. Behajtom a végeket és szorosan feltekerem.Ezt még kétszer megismétlem. a tojást a tejjel kissé felverem, a réteseket lekenem. Villával megszurkálom.200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.Közben a sűrített tejet tapadásmentes sepenyőben karamellizálom, folyamatosan kevergetve. Fokozatosan kb. 1 dl vizet adok hozzá.A tányérokba karamelsszószt teszek, erre helyezem a rétest.




A Almás rétes karamellszósszal bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.