Bakonyi sertésszelet

  • 2021.01.15.
  • 4

Tavaly nem volt hiány erdei gombából, így sertésszelet is készült nálunk, bakonyi módra. Felénk, Erdélyben nem annyira ismert fogás, pedig minden hozzávaló adott itt is. Bolti csiperkével is ettem már vendéglőben, de azért többféle erdei gombából az igazi. Ilyenkor a fagyasztott is megteszi. Szerencsére vargánya általában van a szupermarketek fagyasztóiban. Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj só, bors 3 evőkanál liszt 3 evőkanál zsír 2 szelet szalonna 1 hagyma 1 teáskanál paprika 1 paprika 1 paradicsom 4 cikk fokhagyma 30 dkg vegyes (erdei) gomba 1 dl tejföl petrezselyemzöld Elkészítése A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe mártjuk és forró olajban mindkét oldalukat …
A Bakonyi sertésszelet bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.