Mézeskalács kuglófok vörös áfonyával

  • 2016.12.03.
  • 0

Ezt a fajta kuglófot annyira egyszerű elkészíteni, mint a muffint. A tészta hozzávalóit összekavarom, formába öntöm és megsütöm. Tényleg gyerekjáték!A méztől és a mézeskalács fűszerektől bódító illatok és igazi békebeli adventi hangulat árad szét a lakásban.A citromos cukormáz és a szárított vörös áfonya csak bónusz, enélkül, csak leheletnyi porcukorral megszórva is megállja a helyét e sütemény. Hozzávalók (12 mini kuglófhoz): 17 dkg méz8 dkg porcukor30 dkg liszt1 1/2 kk sütőpor2 tojás6,5 dkg vaj4 dkg cukorszirupban eltett gyömbér/ 1 kk reszelt gyömbér és 1 ek méz1/2 kk fahéj1/2 kk szegfűszeg3 zöld kardamom A citromos cukormázhoz: 10 dkg porcukorkb. 2-3 ek citromléA tetejére: 2 ek szárított vörös áfonya Elkészítés1. A kuglóf hozzávalóit alaposan összekavarom. Ennél a sütinél lényegtelen a sorrend, a lényeg, hogy egynemű legyen az eredmény. 2. A mini kuglófsütőket ecsettel kiolajozom és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.3. A porcukrot a citromlével sűrű mázzá kavarom. Egy kanállal a kihűlt kuglófokra csurgatom. 4. A vörös áfonyát apróra vágom és a mázra szórom,mielőtt az megszilárdulna.