Fekete spagetti tintahallal

  • 2016.11.22.
  • 2

A világ legegyszerűbb étele, feltéve ha nyaraláskor bespájzoltunk fekete fekete színű spagettiből és ha nem is friss, de legalább fagyasztott tintahalhoz hozzájutunk. Ez utóbbi nekem, itt a Hargita lábánál nem is egyszerű. Tulajdonképpen min. egy fél éve vadászom. Így itthon kb. félévente készítek valamilyen tengeri herkentyűt. Kiváló nyáridéző, nosztalgiára serkentő hatása van, utána jön, hogy elővegyem és végignézzem a nyaralós fényképeket.  Hozzávalók: 35-40 dkg fekete spagetti30 dkg tintahalsó, borsolívaolaj4 gerezd fokhagyma1 dl száraz fehérbor1 citrom1 kötés petrezselyemzöld3 dkg parmezán Elkészítés1. Egy nagy fazékba sós vizet teszek főni a spagettinek. Ha felforrt, beleteszem a spagettit és al dente-re főzöm. Leszűröm.2. Közben az olajon megfonnyasztom a tört fokhagymát. Ráteszem a tintahalat, sózom, borsozom. Ráöntöm a bort és pár perc alatt megpárolom. 3. A tintahalas raguhoz öntöm a spagettit (fagyasztott halnál előfordulhat hogy túl sok a folyadék, ekkor kiveszek belőle). Megszórom petrezselyemzölddel, parmezán forgáccsal. Citrom szeletekkel tálalom.