Mediterrán tepsis csirke

  • 2016.10.02.
  • 2

Nagyon szeretek úgy sütni főzni, hogy körülnézek a konyhában, kamrában, kezdetben semmilyen elképzelésem sincs, aztán néhány hozzávaló bekattan és innentől sima az ügy. Most például édesanyám küldött házi csirkét, a hűtő zöldséges rekeszében zöldelltek az öcsémtől kapott friss fűszernövények, a heti piacolás eredményeképp koktélparadicsommal is jól álltunk, az olívabogyókat pedig már napok óta tologattuk ide-oda. Finom, szaftos lett a végeredmény. Krumplipürével, rizzsel, kölessel, bulgurral, quinoával egyaránt finom.Hozzávalók: 6-8 csirkecomb olívaolaj4 gerezd fokhagyma5 babérlevél3 ág rozmarnig25 dkg koktélparadicsom10 dkg olajbogyósó, bors Elkészítés1. A húst sózom, borsozom és egy tűzálló tepsibe rakom.2. Köré rakom a paradicsomokat, olajbogyókat, fokhagymagerezdeket és a zöldfűszereket.3. Meglocsolom olívaolajjal, beleforgatom a hozzávalókat, hogy mindenütt érje olaj. 4. A tepsit alufóliával lefedem és 180 fokos sütőbe tolom kb. egy órára. A végén leveszem a fóliát és pirosra sütöm a húst.