Zebratekercs

  • 2013.03.28.
  • 8

Mutatós kis piskótatekercs, amit egy fokkal nehezebb elkészíteni, mint a hagyományos változatot, de határozottan megéri :)Forrás Zebratekercs
Hozzávalók: 5 db tojás12 dkg liszt 12 dkg cukor1 teáskanál vaníliaaroma1 vaníliás cukor½ csomag sütőpor1 evőkanál kakaó1 teáskanál fahéjKrémhez: 1 csokoládés puding, 3 evőkanál cukor, 0,5 liter tejElkészítési idő: 40 perc (+10 perc sütés) Mosogatnivaló: Közepes Elkészítés:A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet az átszitált sütőport, A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan forgassuk hozzá, úgy hogy nehogy összetörjük a habot. Ezt a masszát kétfelé osztjuk és az egyik felébe tesszük a fahéjat és a kakaót.Két habzsákba (zacskóba) tesszük a masszákat és sütőpapírral kibélelt tepsibe ferdén csíkokat nyomunk felváltva.180'C sütjük kb 10 percig sütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük tekercsbe.Amikor kihűlt levesszük a sütőpapírt.Az elkészített csokipudinggal megkenjük és feltekerjük.