Kókuszdió

  • 2012.12.27.
  • 5

Karácsonyi vendégváró süti, nagyon finom lett :)Kókuszdió
Hozzávalók:A külsejéhez: 2 evőkanál rum; 5 dkg keserű kakaópor; 30 dkg darált dió; 15 dkg barna cukorA belsejéhez: 10 dkg vaj; 10 dkg kókuszreszelék; 7 dkg porcukor, egy citrom reszelt héja és egy kis leveA forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelékA díszítéshez: 20 szem fél dióbél
Elkészítés:Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.