Földiepres-tejfölös desszert bodzazselével

  • 2013.06.01.
  • 8

P { margin-bottom: 0.21cm; } Edzésből hazafelé jövet szép, kövér eperszemek mutogatták magukat a zöldségesnél. Meg is akadt rajtuk a szemem, és vettem 1 kilót. Egy keveset megettem belőle a hétvégén, de a nagy része a hűtőben várt sorsára. Kicsit már kezdtek szottyosodni, ezért lecukroztam őket – nem voltak ui. túl édesek.Délután a Kedves közölte velem, hogy édességre vágyik, de a mosolyogva felkínált cukrozott eperre csak fanyalogva pislogott. - Na jó – gondoltam, akkor gyorsan összedobok belőle valami olyat, ami inkább kedvére való lesz. Ilyenkor különösen jó szolgálatot tesz a kész babapiskóta, egy kis csoki és a tejföl. Mivel pár napja elkészült a bodzaszörp is, és Ági barátnőm már jelezte, hogy nagyon jól harmonizál a bodza az eperrel, ezért kézenfekvő volt, hogy összeházasítom őket. Pillanatok alatt össze is állt az édesség, és egy hipergyors fotózást követően már vittem is apjukomnak, akinek végre fülig ért a szája – kiváltképp, amikor megkóstolta.Természetesen friss, cukrozatlan eperből is elkészíthető, sőt úgy még szebb is lesz a desszert.Hozzávalók 8 személyrePiskótaalaphoz:16 db babapiskóta20 dkg étcsokoládé vagy ét csokipasztilla1,5 dl tejBodzazseléhez:2 dl bodzaszirup1 dl víz½ citrom leve1 ek étkezési keményítő