Eton mess bazsalikommal

  • 2021.05.02.
  • 4


Valahogy ez az angol édesség nekem olyan igazi anyák napi édesség. talán az eper miatt, ami idén még nincs is igazi... Vettem fél kilót ehhez az édességhez, de azért ez nem olyan, mint a szabadföldi eper...A bazsalikom pedig különösen pikánssá varázsolja az édességet!
Tegnap elkészítettem már az epret: 1/2 kg nagyobb darabokra vágott epret kb. 10 perc alatt összefőzünk 1 ek barna cukorral. Mikor máj madnem kész, meglocsoljuk 1 ek rummal.Hagytam állni a felhasználásig. Nem tettem hűtőbe, a pulton várta a folytatást.Gőz föltött felolvasztunk 10 dkg fehér csokoládét ( a fehér csokoládé és én nem nagyon szeretjük egymást, nagyon ritkán olvad fel nekem szépen, folyósra. Most sem akart, ezért segítettem neki egy pici tejszínnel). Habbá verünk 4 dl tejszínt 1 ek cukorral. Beleforgatunk 125 g (kis doboz) mascarponét és a fehér csokit. A végén, egy spatulával hozzáadunk kb. 10 dkg apróra roppantott habcsókot. (minden évben megmentem a karácsonykor megmaradt habcsókokat, mert készülök erre az édességre... Ha nincs, akkor sütök hozzá tojásfehérjéből).Jó nagy marék bazsalikomot 1 ek cukorral mozsárban pépesre zúzunk.
Pohárba rétegezzük az epret, a habot és itt-ott teszünk hozzá a cukros bazsalikomból. Tetejét egész habcsókkal, vagy habcsók törmelékkel és eperrel díszítjük.