Salátázzunk

  • 2012.08.24.
  • 1

Saláta minden mennyiségben!!Ajánlatom

e forró nyárvégi hétvégére......Mit ennék ebben
a hőségben, kánikulai melegben ?Nemes egyszerűséggel én a salátára szavazok.Az egyszerű kevert salátára, amihez csak zöldségre, gyümölcsre van szükség, mint paprika, uborka, olíva bogyó, lila hagyma, sárgarépa, cékla,paradicsom,(amit szerettek )
s tetszés szerinti könnyű öntetre.Ez lehet
a klasszikus
vignarette s számos
"tovább gondolt változata",könnyű joghurtos -kefires, csak a fantáziánkra hagyatkozva végtelen
a variációk száma.Mostani salátám pikantériáját
a görögdinnye adja. A görögdinnye levesként
bemutatott
paradicsommal bazsalikommal kombinált görögdinnyét ezúttal kifagyasztottam
s ez került eredetileg az
uborka
saláta ízesítéseként a tányérra.Kevés balzsam ecettel ,olíva olajjal meglocsolható !Görögdinnyés uborka saláta
(jegelve )A zöldségeket
mossuk,
értelemszerűen tisztítjuk, daraboljuk. Az uborkát
karikázzunk,
ízlésesen tányérra helyezzük

fogyasztás
előtt meglocsoljuk kevés balzsam ecettel, olíva olajjal. Kifagyasztott,
ízesített görögdinnyét(paradicsom ,bazsalikom )
kipattintjuk

a formából és már tálalható is. Friss bazsalikommal
díszítjük .A képen látható tányéron
olíva bogyó,
paprikák és paradicsom társaságában

pesto-val .
A pesto
is remekül kombinálható e salátában ...