Padlizsános - tökös- kapros lecsóféle

  • 2013.05.07.
  • 1

Én várom már a lecsószezont nagyon de még nincs paprika, nincs paradicsom.
De van már padlizsán, cukkini, tök, kapor és paradicsomkonzerv is akad a kamrában, a krumpli pedig ropogósra sült meg a tetején.1. begyújtottam a sütőt2. Jénaiban a gázon kevés olajon megfuttattam az újhagymát, kaprot és felkockázott padlizsánt, pár percig pirítottam, rádobtam a cukkinit, tököt, fokhagymagerezdeket,összekevertem, vágtam rá egy kevés medvehagymát, ráborítottam egy paradicsomkonzervet, összekevertem jól így is, elengyengettem, ráhelyeztem szépen sorban a közben felkarikázott krumplit, hogy befedje, meglocsoltam olajjal3. Betoltam a sütőbe 7-8 -as fokozaton
kb.
35 percre. Jó ropogós lett a krumplikarika és szaftos omlós az egytál alatta.