Kisvárosi konyha avagy Varázslat hétköznapokra 5.

  • 2013.09.24.
  • 7

Mai mottó: Nem kell összekenni az egész konyhát!Szükséges eszközök:1 db főzőedény1 vágódeszka1 nagyobb keverőtál1 db kés (nem árt, ha éles)1 db kicsi habverő (mártás keverő)1 db tésztaszűrő1 db szedőkanál
1 db evőkanál
1 db 4 tagú családPIKÁNS, FŰSZERES TÉSZTA,



ROPPANÓS VIRSLIVELÉS FINOM ZÖLDSÉGEKKELHozzávalók:40 dkg kagyló tészta (vagy olasz orecchiette - fülecske, nekem ilyen volt)2 pár roppanós virsli
25 dkg cukkini1-2 szál szárzeller4 ger. fokhagyma4 ek. olívaolaj2 csapott ek. mustár (a magos mustártól érdekesebb lesz)5 dkg vaj
Cayenne bors (vagy csípős, őrölt paprika)bors, sófriss -bazsalikom, -majoránna, -oregánó (ezen fűszerek közül bármelyik megfelel ehhez a tésztaételhez, de és ! vegyesen még pompásabb ízélményben lehet részünk)
Először is feltesszük a tészta főzővízét, amit sóval, borssal és Cayenne borssal ízesítünk. Ne rettenjünk meg attól ha a főzővíz túl erős, csípős lenne, mert a levét nem, csak a benne főtt dolgokat fogjuk elfogyasztani. Célszerű és logikus akkora edény használni amibe még a zöldfélék és a virsli is belefér. Hoppá! Nagy titkot árulok el! Ebben az edényben fogjunk egyszerre megfőzni mindent.
Amíg a víz felforr, kockázzuk
fel (0,5cm) a cukkinit és vágjuk vékony szeletekre a szárzellert, a fokhagymát pedig apró kockára.
A forrásban lévő, fűszeres vízbe tegyük bele a tésztát és amikor ujjra felforr szórjuk hozzá a zöldségeket és a fokhagymát. Egy nagyobb keverőtálban, üvegtálban az olívaolajat és a mustárt alaposan keverjük össze (ezt legegyszerűbb egy kicsi habverő segítségével), majd csak úgy simán dobjuk bele a vajat (nem kell már keverni). A főzés közben karikázzuk fel a virslit és aprítsuk durvára a zöldfűszereket; az utolsó pillanatban, amikor a tészta már „majdnem jó”