Vaníliás torta erdei gyümölccsel

  • 2013.03.25.
  • 6


Kifőztük magazin. Szülinap. Torta.
Gyertyák. Mégpedig három.A Kifőztük magazin márciusban ünnepli harmadik szülinapját, így tortával is készültünk :)Kifőztük magazin márciusHozzávalók:a tésztához:18 dkg cukor18 dkg puha vaj3 tojás1 teáskanál vanília aroma18 dkg lisztfél teáskanál sütőpora krémhez:25 dkg mascarpone4 evőkanál porcukor3 dl tejszín (édes)1 evőkanál citromléa díszítéshez:2 evőkanál lekvár25 dkg vegyes erdei gyümölcsSütőpapírral kibélelünk kettő 18 cm-es tortaformát.A tésztához a lisztben elvegyítjük a sütőport. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat is egyesével belekeverjük. Hozzáadjuk az aromát, majd a lisztet is hozzáforgatjuk.A tésztát elosztjuk az előkészített formákban és 180 fokon 20-25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.A krémhez a mascarponét felhabosítjuk a cukorral.A tejszínt kemény habbá verjük, majd a citromlével együtt a mascarponéhoz keverjük.Az egyik tortalapot megkenjük a lekvárral, majd a krém felét ráterítjük.Ráhelyezzük a másik tortalapot, amire rákenjük a maradék krémet.A gyümölcsöt elosztjuk a torta tetején.

Címkék

Süti Édesség