Meggyes-diós macskaszem

  • 2015.07.03.
  • 5

Az elmúlt 2-3 hétben minden napra jut valami meggyes...mert nagyon szeretjük (mint minden gyümölcsöt ).A képeken még egy tavaszi befőttből készült verziót láttok,de friss meggyel sokkal-sokkal finomabb.Ezzel a sütivel még a diót is "eladom" a gyerekeknek....Hozzávalók:-30 dkg liszt-15 dkg vaj-2 dkg élesztő-1 dl langyos tej-3 tojássárgája+ 1-2 kanál tejföl ha szükségesTöltelék:-3 tojásfehérje -10 dkg porcukor-1 citrom reszelt héja-15 dkg darált dió-magozott meggy-1 tojás a lekenéshezAz élesztőt a langyos tejbe felfutatom..A tészta többi
hozzávalóival összegyúrom.Addig pihentetem amíg a töltelék elkészül.A tojásfehérjét a cukorral -fokozatosan- habbá verem.A dióba keverem a citromhéjat,majd óvatosan a habba forgatom.A tésztát három részre osztom.Egyenként téglalap alakúra nyújtom.A két hosszanti oldalának a szélére sorakoztatom a meggyszemeket,majd tekerek rajta (mindkét oldalon) annyit,
hogy középen egy kb.3-5 cm-es rész maradjon.Sütőpapíros tepsire teszem,majd az üresen maradt részt megtöltöm a habos diókrémmel.
A széleket felvert tojással lekenem.Előmelegített 180C-os sütőben kb. 14-18 perc alatt készre sütöm.Tálaláskor porcukorral hintem.

Címkék

Dió Meggy.