Keksz kávéhoz, teához, dobozba...

  • 2012.10.21.
  • 3

Több a fotó, mint a szöveg ennél a bejegyzésnél. A lányom fényképezett, csakis ezért. (Tehát remény van hozzá,. hogy fotók dolgában is csiszolódni fogok ezentúl a mutter konyhájában.:)Mogyoróvajas keksz lett, mivel volt egy üveg alján még egy kicsi (már elég rég óta) s nem akartam, hogy megavasodjon. De lehet mogyoróvaj nélkül is, csak az alaprecepttel.
A formát illetően: szoktam csak egyszerűen kis kanállal halmokat rakni a sütőpapírra, majd egy villával laposra igazítom, s diót szúrok a közepébe (majd ilyen fotó is lesz, ígérem:). Most kekszkinyomóval készült, amit B. Annától kaptam ajándékba, s nagyon jó szolgálatot tesz nekem azóta is (a húsdarálóra szerelhető kekszkinyomó is csodákra képes, megéri megvenni az oroszoktól a piacon).
Mogyoróvajas keksz: 3o dkg liszt, 2o dkg zsiradék (vaj vagy margarin), 1o dkg porcukor,
3 evőkanál mogyoróvaj,
az utóbbi helyett lehet izesítésnek megfelelően vaníliaeszenc egy kiskanállal, vagy csokikrém 2-3 kanállal, éppen csokidarabka is jöhet bele vagy darált dió, kókusz stb. Összegyúrjuk, formázzuk, tepsibe rakjuk s 18o fokon addig sütöm, amíg kezd pirulni. Ha kihűl, tálalható.
Gyertek hozzám kávézni!:) Bocs, teázni.Nagy teázó lettem, (tehát kávé hátrányban!:), S. Andinak köszönhetően.
Be kellett már neki is valljam, hátha elolvassa:).A kekszet dobozolni is szoktam, ha dupla adag készül.. Tehát jöhettek. De tényleg!:)

Címkék

Keksz