Mester bagett (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2022.11.29.
  • 1

Hozzávalók (2 db -hoz)40 dkg Mester házi kenyérliszt5 dkg Mester család burgonyapehely2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely10 dkg barna rizsliszt1 cs porélesztő2-3 kk só6 dl víz2 ek olaj+ olaj a kenéshez+ szezámmag a szóráshozElkészítés:A száraz alapanyagokat egy tálban elkvejük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, végül beledolgozzuk a 2 ek. olajat.Majd egy bagett formát sütőpapírral kibélelünk.A tésztát két részre osztjuk és bagetteket formázunk belőle.Majd beletesszük a bagett formákba (2 db lesz), tetejét vékonyan olajjal lekenjük, majd szezámmaggal megszórjuk.50 fokon 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 35-45 perc alatt megsütjük.