Kókuszos - ananászos torta (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2022.11.15.
  • 8

Hozzávalók:Piskóta:20 dkg barna rizsliszt5 dkg köles liszt10 dkg tápióka keményítő3 dkg útifűmaghéj4 dl víz2 ek citromlé4 dkg édesítő (1:4)1 cs sütőpor6,5 dkg kókuszreszelékKrém:4 dl bio kókusz tejszínhab1 dl növényi tejszín2 ek agavé szirup5 dkg fehér csokoládé - reszelve5 dkg kókuszreszelék(ha szükséges még édesítő )+ 25 dkg cukormentes ananászkonzerv+ gyömbéres - mentás rágcsa
( díszítéshez )Elkészítés:A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuka nedves alapanyagokat és jól kikeverjük.Majd egy sütőpapírral kibélelet 18 cm-es tortaformába tesszük és 180 fokon kb.40 - 45 perc alatt megsütjük.A krémhez a kókuszhabot és a növényi tejszínt egy tálba tesszük, és egyneművé keverjük kézi habverővel.Majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és kikeverjük.Ha megsült és kihűlt a piskóta, akkor kettévágjuk, majd az alsó lapra ananász darabokat teszünk,majd a krém háromnegyede, majd a piskóta teteje, és a krém maradék része.Majd ananásszal és gyömbéres - mentás rágcsával díszítjük.