Hamis Flódni (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2022.11.21.
  • 5

Hozzávalók:20 dkg barna rizsliszt10 dkg köles liszt15 dkg tápióka keményítő4 dkg útifűmaghéj5 dkg édesítő (1:4)2 dl növényi tejszín2,5 dl növényi tej1 cs sütőpor2 ek citromléTöltelék:4 dl növényi tejszín18 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő25 dkg szilvalekvár - cukormentes15 dkg darált dió + ízlés szerint édesítő5 db közepes alma - megmosva - reszelve - édesítve + adjunk hozzá fahéjat.+ olaj a kenéshezElkészítés:A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük. Majd hozzá
adjuk a nedves alapanyagokat,és alaposan összedolgozzuk.Hagyjuk 5 percet pihenni, majd 5 részre osztjuk.Mindegyik tésztát kinyújtjuk egy 18x18 forma méretére, majd 180fokon mindegyik lapot megsütjük kb. 10-12 perc alatt.A töltelékekhez a tejszínt alaposan felverjük.4 részre osztjuk.Az egyik részbe a diót, a másikba a lekvárt, a harmadikba a mákot, majd a negyedikbe az almát (ezt nyomkodjuk ki) keverjük bele.Ha kész vannak és kihűltek a lapok, akkor rétegezzük.Először jön egy lap, majd a tejszínes mákos réteg, majd egy lap és a szilvás réteg, majd megint egy lap, és a diós réteg, végül egy lap és az almás réteg és az utolsó lappal lezártjuk.Hagyjuk összeállni 4-5 órát.Majd porédesítővel megszórva tálaljuk.