Hot-dog pirított gombával (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2022.10.20.
  • 0


Hozzávalók:Bagettek:
11,5 dkg Barna rizsliszt15 dkg köles liszt10 dkg tápióka keményítő4 dkg útifűmaghéj
2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely1-2 kk só1 cs sütőpor2 ek citromlékb. 4,8 dl víz+ olaj a kenéshezAmit beleteszünk:gluténmentes vegán virsli35 dkg ChefGomba - csiperke35 dkg ChefGomba - laskavegyes saláta+ ízlés szerint fűszerek+ olaj+ só+ mustárElkészítés:A kiflikhez a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk.Hagyjuk pihenni 10 percet.
Majd kis bagetteket formázunk ( 4-5 db - attól függ mekkorát szeretnénk ).Sütőpapíros tepsire tesszük őket, olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokon kb. 40-45 perc alatt megsütjük.A gombákat megpucoljuk, feldaraboljuk apróra, majd olajon megpirítjuk, közben sózzuk és ízlés szerint fűszerezzük.A virsliket megsütjük.Majd egy - egy bagettet kettévágunk, megtöltjük salátával, gombával, majd a virsli és mustárral fogyasztjuk.