Cappuccino szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2022.10.11.
  • 9

Hozzávalók:Piskóta:20 dkg barna rizsliszt6 dkg köles liszt6 dkg tápióka keményítő3 dkg útifűmaghéj4 dkg édesítő (1:4)1 cs sütőpor1 dl koffeinmentes kávé3 dkg holland kakaópor3 dl növényi tejKrém:5 dl növényi tejszín - cukormentesízlés szerint édesítő1 cs vaníliás pudingpor1 dl köffeinmentes kávé1 cs csokoládés pudingpor2 ek holland kakaópor+ 10 dkg mentes csokoládé - olvasztvaElkészítés:A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapoanyagokat és alaposan kikeverjük.Egy 18x18 - as formát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.Hagyjuk kihűlni.A tejszínt kemény habbá verjük.Az egy harmad részébe beledolgozzuk a vaníliás pudingport.A maradék két harmad részébe bele tesszük a koffeinmentes kávét, kakaóport, és pudingport, majd robotgéppel kikeverjük.A piskótát két részre vágjuk, majd először a kávés - kakaós krém jön, erre a vaníliás, majd a piskóta teteje.Olvasztott csokoládéval borítjuk, majd hagyjuk 3-4 órát pihenni.